Individuele stemcoaching

Stemcoaching individueelDoor stemcoaching krijg je op subtiele en verfijnde wijze inzicht in hoe je jezelf inhoudt, beperkt of juist kunt verruimen en bevrijden. Via het waarnemen van je stemklank (horen, voelen, zien, tasten, ruiken en proeven) kun je contact maken met jezelf en met je patronen van doen en denken. Jezelf leren waarnemen geeft erkenning t.a.v. hoe het met jou en je klank is gesteld waardoor transformatie mogelijk wordt.

Inzichten en werkwijze in de stemcoaching zijn gebaseerd op gestaltbenadering, klankgeoriënteerde methode van Lichtenberg, lichaamswerk (bio-energetica), stemexpressie en systemisch werk (Hellinger). Zie ook werkwijze.

Wil je....

  • meer bewustzijn en inzicht in patronen, oordelen en belemmerende gedachten?
  • meer ontspanning, vreugde en energie?
  • beter contact en verbinding met jezelf en de ander?
  • meer ruimte en verbinding ervaren?
  • meer zelfvertrouwen en zelfwaardering?
  • vrijheid in expressie en communicatie?
  • meer presentie ofwel aanwezigheid?
  • autoriteit en een sterkere persoonlijke presentatie?

Systemische interventie

Soms kan het nodig zijn een uitstapje te maken naar onderliggende patronen en thema's die verdere ontwikkeling tegenhouden. Dan moet iets op dieper niveau erkend worden. Dit kunnen destructieve patronen en gedachtes zijn, ontstaan tijdens de kindertijd of bij andere gebeurtenissen. Het is dan mogelijk via een (aparte) sessie(s) te kijken naar dynamieken en patronen in relatie tot bv. het vroegere gezinssysteem. De verstrikkingen in deze dynamieken zijn tevens  in het lichaam verankerd. De therapeutische interventies zijn gebaseerd op opstellingenwerk van Bert Hellinger en ervaringsgerichte gestalttherapie (Perls, Goodman, Hefferline, Durchheim).

Referenties

Mart van der Schaaf (docent frans):

In plaats van dat ik zing en spreek vanuit wat 'hoort' voel ik me nu veel vrijer, in mijn stemexpressie als ook in mijn communicatie met anderen. Ik ben opener geworden, heb meer uitwisseling met anderen en durf meer ruimte in te nemen.

J. Termorshuizen:

Tijdens de sessies voel ik me meer één geheel: verstand en gevoel zijn daarbij met elkaar verbonden. Na de sessies voel ik me energieker, helderder, warmer en lichter.

Wieke van Gerwen (senior consultant Educus BV)

De automatische worsteling om me te laten horen met zingen en spreken is vrijwel verleden tijd. Ellen ziet en hoort met haar gevoelige waarneming altijd precies wat belangrijk is. Iedere keer weer een feestje en na 4 jaar heb ik er nog steeds geen genoeg van!