Workshop Stem & Persoonlijke ontwikkeling

In de workshop Stem & Persoonlijke ontwikkeling word met behulp van de klank een link gelegd met een aantal persoonlijke thema's. Voor heel wat mensen is het nog niet zo makkelijk zich vrij te uiten, in communicatie, zingen of spreken. We komen allerlei thema's tegen: oordelen, inhouden, teveel inspannen, onvrij of onzeker voelen, presteren etc. Onze stem vormt het kanaal tussen onze binnen en buitenwereld. De klank verbindt die twee werelden waardoor dat wat je naar buiten brengt congruent is met wat in je leeft.

De stemklank laat horen waar er remmingen zijn maar zeker zo belangrijk waar ontwikkeling mogelijk is. Werken met klank is een oplossingsgerichte methodiek waarbij het komen tot een vrije, volle en krachtige klank onderweg blokkades en emotionele verdichtingen oplost.

Wil je...

Workshop Stem & Persoonlijke Ontwikkeling

  • meer ruimte, rust en ontspanning ervaren?
  • een sterkere verbinding met jezelf?
  • je laten horen en zien zoals je bent?
  • je minder aantrekken van wat de ander vindt?
  • meer vreugde en genieten i.p.v. presteren?
  • krachtiger klinken en je energieker voelen?
  • meer zelfvertrouwen en autoriteit?
  • een sterkere persoonlijke presentatie?

Werkwijze Workshop Stem& Persoonlijke Ontwikkeling

Via het zingen en waarnemen van  klanken (in je lichaam) word je uitgenodigd meer over jezelf te ontdekken. In de workshop  wordt gewerkt in een kleine groep van maximaal 4 personen zodat iedereen goed aan bod kan komen! Tevens creert dit een veilige setting. De inzichten, oefeningen en werkwijze vormen een combinatie van de klankgeorienteerde methode van Lichtenberg en de ervarings- en lichaamsgerichte gestaltmethodiek. Zie ook werkwijze

Voor wie

  • Voor iedereen die graag via stem zichzelf meer wil ervaren en/of leren kennen, meer vreugde en vrijheid wil ervaren, meer in het lichaam wil thuiskomen, zich meer wil laten horen en/of meer wil durven!
  • Voor mensen die zich persoonlijk willen versterken binnen werk, loopbaan en/of presentatie

Data en Kosten

Data en Kosten: Zie agenda

 

Referenties

Jettie van den Houdt: Communicatietrainer 'Samen leren Natuurlijk':

Ik vond de training verrassend en inzichtgevend. Ik had geen idee dat ik door stemklank zoveel over mezelf aan de weet zou komen. Ellen vind ik een kei. Hoe ze snel een sfeer van vertrouwen neer weet te zetten en door haar flexibele aanpak het beste bij me omhoog haalde!

F. Teunissen Producties: Freelance journalist:

Ellen werkt steeds alleen met datgene wat er is, niet met wat er zou moeten zijn. Daarbij heeft ze veel kennis van psychologie. Dat wordt echter niet te expliciet gemaakt, want het zit - meest woordeloos - in het proces zelf. Een paar keer heb ik ervaren dat ik helemaal 1 werd met mijn klank. Dat is een gevoel, dat niet in woorden is uit te drukken, maar voor mij grote persoonlijke waarde heeft. Ik voel me dankzij de sessies meer in balans, dichter bij mijn wezenlijke drijfveren en daardoor- het moet gezegd, want het is waar - gelukkiger!