Zangworkshop voor Koren

Voor een mooie koorklank is het van belang dat de verschillende stemmen samenvallen en leiden tot een gezamenlijke energieke klank. In deze zangworkshop voor koren gaan we hiermee aan de slag. Het komt nogal eens voor dat de koorklank te klein of te beperkt is of dat bepaalde stemgroepen meer of minder op de voorgrond zijn. Om tot een energieke en rijke klank te komen is het van belang dat iedereen durft te zingen en te klinken. Onder invloed van druk, teveel inspanning, drempelvrees of articulatie komen de individuele stemmen niet altijd goed tot zijn recht of kost het zingen teveel moeite. 

Wil je als koor of koorzanger...

  • Meer energie in de koorklank?
  • Met minder moeite een vollere en rijkere (koor)klank?
  • Dat de verschillende stemmen/stemgroepen meer samenvallen?
  • Meer ontspanning en genieten tijdens het zingen?
  • Meer durven in het zingen?
  • Je eigen stem meer kunnen beleven?
  • Met minder druk zingen?
  • Je publiek meer beroeren?

De zangworkshop voor Koren

De koorworkshop duurt over het algemeen 2 tot 2,5 uur. We werken zowel met klankoefeningen als met stukken uit het koorrepertoire. De klank en zangstimulaties komen voort uit o.a. de klankgeoriënteerde methode van Lichtenberg. Afhankelijk van doel, tijd en aantal koorleden bepalen we het programma en de tijd. De workshop is geschikt voor maximaal 30-35 koorleden. Er kan ook gekozen worden voor een halve dag of dagworkshop moeiteloos zingen op maat.

Methode van Lichtenberg

Meer informatie over werkwijze en de methode van Lichtenberg©.

Zangworkshop voor koren

Referenties

Coran Ongering van 'OfKOORs':

De workshop van Ellen hebben we allen als zeer bijzonder en inspirerend ervaren. De natuurlijke manier van zingen vanuit de Lichtenbergmethode spreekt ons erg aan. Het is niet nodig om aan allerlei zangtechnieken te denken en de klankproductie is verbazingwekkend. Je moet niet sturen maar de klank laten komen en volgen. De manier waarop Ellen coacht hebben we als zeer prettig ervaren omdat ze op een mooie manier iedereen zichzelf kon laten zijn.

Bij het zingen en inzingen integreren we zoveel mogelijk de gekregen tips en aanwijzingen!