Moeiteloos zingen

Veel zangers ervaren spanning, druk of onvrijheid bij het zingen. Te horen is een beperkt bereik, klank met weinig energie of volume, een stembreuk, valse lucht, ademtekort, of een vlakke klank die niet beroerd. Heesheid, knijpen, en/of keelschrapen ontstaat bij teveel druk op de stemplooien. Het zingen kost moeite en genieten van het zingen raakt op de achtergrond.

Het ervaren van je stem terwijl je zingt, daar gaat het om! Vaak proberen we op allerlei manieren onze stem en geluid te sturen, doen we teveel ons best en zijn we teveel gericht op het resultaat. Aan het Lichtenberger Instituut voor Toegepaste stemfysiologie te Duitsland is wetenschappelijk gevonden dat voor een goede stemontwikkeling het zintuiglijk waarnemen en stimuleren van belang is (horen, voelen, zien, ruiken, proeven en tasten). Het is de klank zelf die daarbij de weg wijst naar een vrijer, rijker, voller en moeiteloos geluid.

The SongWorks biedt zowel individuele zangles als de workshop moeiteloos zingen aan.

Wil je....

  • Moeiteloos zingen en tegelijkertijd een krachtig en vol stemgeluid?
  • Een groter bereik?
  • Genieten van zingen?
  • Een vrijere en energiekere klank?
  • Diepere adem en minder ademtekort?
  • Een gezond functionerende stem?
  • Je lekker voelen in je lijf?
  • Meer zelfvertrouwen en ruimte ervaren als je zingt?

Voor wie

Voor zangers (zowel beginners als professionals) en performers die graag moeitelozer willen zingen met een grotere klankkwaliteit! En voor iedereen die graag zijn stem wil ervaren en ontdekken.

Werkwijze

Meer informatie over werkwijze en de methode van Lichtenberg©.

Klik voor actuele data op agenda

Mogelijkheden

Stemworkshop

 

Referenties 

Kinderkoordirigente Matty Huls:

In de zanglessen van Ellen heb ik geleerd anders naar zingen te kijken. Vroeger was ik vooral bezig met presteren om vooral een mooie klank te laten horen. Ellen leert mij op een andere manier naar de klank te luisteren als daar ook meer van te genieten. Grappig genoeg is daardoor mijn klank mooier geworden en is mijn zelfvertrouwen toegenomen. Ik durf nu zonder zorgen mijn geluid te laten horen. Dit heeft ook veel invloed op mijn functie als koordirigent!

Gonnie Broods:

Gonnie heeft sinds een longoperatie een verlamming aan haar linker stemband. Ze volgde een aantal stem- en zangsessies. 'Ik had al heel snel, na een paar keer dat het echt verbeterde. Ik heb weer een goede stem en heb minder pijn aan mijn middenrif en schouders als ik mijn stem gebruik. Mijn stembereik is uitgebreid (o.a. het hoog) en heb ook meer volume in mijn stem.'