Over Ellen van Velthoven

Ik ben ir. Ellen van Velthoven (1971), geboren in Noord Brabant en woonachtig te Wageningen. Na mijn studie Voeding en Voorlichtingskunde aan de Landbouwuniversiteit Wageningen heb ik in 2007 het roer omgegooid en stempraktijk The SongWorks opgericht. The SongWorks is geboren vanuit het verlangen ervaringsgericht, basaal en lichaamsgericht met mensen te werken.

Ik ben werkzaam als stemcoach en geregistreerd docent in de methode van Lichtenberg© voor spraak en zang. Daarnaast sta ik ook zelf op het podium als zangeres en zing o.a. swingende jazz en braziliaanse muziek. Als kind al was ik totaal enthousiast over  muziek en kon niet wachten tot ik kon gaan blokfluiten. Later speelde ik saxofoon en switchte naar zang omdat dit een nog directer contact met mezelf betekende. Het verlangen om op professioneel niveau met muziek en zang bezig te zijn nam in de jaren almaar toe en 10 jaar geleden besloot ik te beginnen met een conservatoriumopleiding lichte muziek 'zang' (Schumann Akademie). Daarnaast ging ik ook studeren aan het Lichtenberg Instituut voor Toegepaste Stemfysiologie en ben sinds 2016 afgestudeerd docent in deze methodiek.

Naast mijn passie voor zang en muziek heb ik een grote liefde voor leren en ontwikkelen. Als we in staat zijn om aan te sluiten bij waar we zijn en mogen ontdekken, vallen (falen) en weer opstaan, worden we zelfstandige, gelukkige en liefdevolle mensen. Ik studeerde 3 jaar aan het BOLT instituut (gestaltmethodiek), volgde cursussen in systemisch werk,  en werkte o.a. als trainer bij het ITV, GroenhorstTrainingcentrum en Rubicon gedragstraining.

In the SongWorks zijn mijn twee passies samengekomen: leren en ontwikkelen via stem, zang en lichaam! Ik ben daarbij gefascineerd door de verandering die mogelijk wordt door het waarnemen van onze patronen van spreken, zingen en doen. Mijn kick is als jij vitaal, klinkend en blij de deur uitgaat!

Werkwijze

Lees meer  over werkwijze.

Meer over Ellen

Voor meer informatie over werkervaring, CV en referenties kijk ook eens op mijn Linked-In profiel

Stemcoach Ellen van Velthoven